Restaurang Lokverksta'n

Restaurang Lokverksta'n erbjuder kanske en av Borås allra finaste restaurangmiljöer. 

Restaurangen byggdes 2010 och ligger vackert utmed Lillån på Åhagas baksida. Miljön är kopplad till Åhaga och dess ursprung som verkstad för ånglok. Lokverksta'n var 2012 nominerad i Borås stadsbyggnadspris, som delas ut vart fjärde år. 
Restaurangen har en egen entré, men ligger i direkt anslutning till Åhaga. Entrén hittar du enklast genom att ta sikte på den höga skorstenen. 

Utanför Lokverksta'n, på andra sidan Lillån, finns fem stycken skulpturer av den belgiske konstnären William Sweetlove. 

Fest

Låt oss ta hand om festligheterna när ni ska fira. På så sätt kan alla som är med under kvällen njuta av stunden utan att behöva tänka på allt det praktiska.

I restaurang Lokverksta'n har vi den perfekta lokalen för den stora festen och en skön plats för den mindre tillställningen. Vi kan duka upp för sittningar, arrangera minglande cocktailpartyn och ge festmiddagen med de närmaste vännerna det där lilla extra.

Lokalen är perfekt till sällskap upp till 100 personer.

För mer information kontakta oss på +46 33 13 15 10 restaurang@ahaga.se

 

Boka bord vid konserter !

I restaurang Lokverksta'n serverar vi vid de flesta konserter en säsongsbetonad trerättersmeny som du plockar själv från buffén. Den ackompanjeras av en förstklassig vinlista med ekologiska alternativ. Restaurangen serverar i mesta möjliga mån svenska, närproducerade råvaror och menyn byts efter säsong.

Vid matiné dukar vi fram våran härliga Afternoon Tea med lyxiga smakupplevelser i en avkopplande miljö och ska du besöka oss när Borås symfonikerna spelar kan du avnjuta vår klassiska räksmörgås.

I samband med de flesta konserter finns möjlighet att boka bord i Lokverksta'n. Mer information hittar du under respektive konsert. 
Eller genom att gå direkt till bokningssidan genom att klicka på Boka bord. 

 

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia