Vårt fantastiska julbord

Planeringen av vårt julbord startar redan i augusti. Vi provlagar, lägger in, testar och utvärderar råvaror och smaker, allt för att kunna erbjuda dig den festmåltid ett julbord skall vara. Julbordet avnjuts bäst i fem steg

Nu höjer vi matupplevelsen ytterligare på årets julbord - Håkan Thörnström på Åhaga!

Vårt sedan tidigare redan härliga julbord kommer nu få lite extra kärlek med hjälp av stjärnkocken Håkan Thörnström.
Med en stjärna i Guide Michelin för sin restaurang Thörnströms Kök i Göteborg har Håkan ett gott renommé inom den gastronomiska världen.

Vårt julbord avnjuts bäst i fem steg;

Första turen går runt vårt stora sillbord. Här finns åtta sorters egen inlagd sill, missa inte Åhagasillen eller den klassiska senapssillen. 
Andra turen fortsätter med fisk. Här njuter du bl.a. av vår egen varmrökta lax, dillmakrill och andra godsaker. 
Tredje turen är det dags för allt det kallskurna och bordets paradrätt – vår julskinka.
På fjärde turen kommer det småvarma med bl.a. köttbullar, prinskorv och vår underbara Jansson. 
Har du plats i magen för den femte turen? Då står Ris à la Malta och allt annat gott på dessertbordet och väntar.

Välsmakande mat finns för alla!
Hos oss kommer du garanterat att bli frestad att gå både en och flera extra turer. 
Men det är ju bara jul en gång om året!

Smaklig måltid !



Håkan Thörnström
har sedan länge arbetat i branschen och har under åren samlat på sig en lång lista av meriter.

Han har under flera år suttit som jurymedlem i Årets Kock, vunnit tävlingen Kockarnas Kamp i TV4 och som många kanske inte vet, varit ansvarig för Nobelmiddagen under ett par år och även varit ansvarig för middagen på Kung Carl Gustafs 60 års dag.

 

       

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia