ÅHAGA & EVENEMANGSDEPARTEMENTET PRESENTERAR STOLT

The Return of Christmas!

A PARTY SENSATION

Sveriges med glamorösa julbordsshow!
Regi & Koreografi Roine Söderlundh

Äntligen får vi vara tillsammans igen och det vill vi fira med en sprakande och spektakulär julbordsshow! Förutom en oförglömlig show och ett julbord i högsta klass får du även följa med på ett fantastiskt backstageparty. Du får ett alldeles eget backstagepass, som ger dig möjlighet att hänga med på vår efterfest till långt in på småtimmarna.

Kvällen kommer att bjuda på glamour, rock, plymer och show, rök och eld, opera, disco och soul i en härlig crossover där Studio 54 möter Las Vegas! En makalös show med några av Sverige och Norges bästa röster och artister. Vi vill hylla musiken, festen och glädjen i mötet människor emellan och bjuder samtidigt in till att njuta av Åhagas fantastiska julbord i våra magnifika lokstallar.
Följ med framför och bakom kulisserna på en exklusiv julbordsshow med extra allt!


Andreas Johnson - "Glorious ", Lina Hedlund - popdrottningen, Dennis Furlan - den stora rösten, Gladys del Pilar - med soul-, pop- och discorösten samt Kjetil Støa - den lovande norske tenoren.

 Partybandet NyfikenGul och kapellmästare P-O Nilsson kompar artisterna och förstärker liveupplevelsen!

Välkommen till Åhaga och vår exklusiva julbordsshow!

Scrolla ↓ för närmare presentation av Roine och alla artisterna ↓

Andreas Johnson debuterade som soloartist på skiva 1997. Hans genombrott kom 1999 med egenskrivna låten Glorious.
Låten och albumet blev en internationell succé med bland annat en tredjeplats på den engelska topplistan. Efter över 20 år är den att betrakta som en tidlös klassiker.

Alltsedan 2006 har Andreas omfamnat de stora folkkära sammanhangen i Sverige. Flera starter i Melodifestivalen, bl a en andra- och tredjeplats i finalen med A Little Bit Of Love och Sing For Me, vinst i Körslaget för sin andra hemort Järvsö, krogshower på Hamburger Börs och Trägårn’, Ladies Night och Diggiloo.
Han har också medverkat i ett flertal TV- och radioproduktioner samt julturnéer.


Popdrottningen Lina Hedlund har gjort succé i såväl discogruppen Alcazar som i programledarrollen för Sveriges största nöjesproduktion Melodifestivalen!

Lina är en fantastisk scenpersonlighet med sångröst och professionell utstrålning som få och hon levererar såväl discohits som svenska visor med bravur!
2019 firade hon 20 år som artist och efter 11 år som discodrottning i Alcazar var det dags att återigen stå som soloartist då hon tävlade i Melodifestivalen med poplåten Victorious. ”Jag kommer alltid vara en showgirl och Victorious känns som helt rätt väg efter Alcazar. Jag ser fram emot att släppa mer musik och få visa min bredd och mångsidighet som artist!”

Lina är en imponerande artistisk bredd och hon uttrycker sig inom många olika genrer och stilar som sångerska, skådespelerska och komiker.

Dennis Furlan kanske är en doldis för några, men är en artist med ett bagage som få! Han började sin scenkarriär för 21 år sedan i Göteborg på Cabaret Lorensberg och har under åren hunnit med flertalet skivsläpp och dessutom medverkat i TV och Bert Karlssons Fame Factory där han slutade på en 3:e plats. Dennis har även medverkat på flertalet produktioner och samarbetat med många stora namn på Sveriges pophimmel. Idag jobbar han runt om i landet som sångare i eventbandet NyfikenGul.
Dennis har en stor röst, utstrålning och älskar att stå på scen och underhålla!


Gladys del Pilar har varit etablerad i musikbranschen i över 30 år och har under den tiden släppt flera singlar och album. Hon har bl a samarbetat med de eminenta producenterna Deniz Pop och Stonebridge.
2002 vann hon melodifestivalen tillsammans med Kayo & Blossom och fick representera Sverige i Tallinn.
Gladys har även varit med i flertalet stora musikaler: Abba the True Story, Fame, Carmen, Hairspray, Rock of ages. Under de senaste åren hade hon en av huvudrollerna i ”Ghost” samt den bärande rollen i ”En Värsting Till Syster”.

 

Den norske tenoren Kjetil Støa anses idag vara en av Skandinaviens mest lovande tenorer. Hans repertoar om- fattar många legendariska roller i operahistorien, såsom Rodolfo i La Bohème, Alfredo i La Traviata, Macduff i Macbeth, Don Ottavio i Don Giovanni, Tito i La Clemenza di Tito och Pinkerton i Madame Butterfly.
Den här säsongen är han inbjuden att sjunga Macduff på Operan Kristiansund i Norge, sjunga tenoren i operan Borregaard på Sarpsborg Scene i Norge och under sommaren sjunga Tamino i Die Zauberflöte på Opera på Skäret i Sverige. Under hösten gör Kjetil huvudrollen i Verdis Don Carlos på Folkoperan i Stockholm.

 


Roine Söderlundh är idag en av landets absolut främsta producenter, regissörer och koreografer till musikaler, shower och tv.

Han har blivit nominerad åtta gånger och prisbelönt fyra gånger med Guldmasken och engagerats över 30 gånger till olika musikaler som regissör och koreograf.
På TV har vi sett hans skapelser i bl.a ”Sikta mot stjärnorna”, ett 20-tal Melodifestivalbidrag och Eurovision song contest och nu i den kommande filmen ”En del av mitt hjärta” med musik av Tomas Ledin.
Roine har regisserat och koreograferat shower som ”Rhapsody in Rock” och ”Stjärnklart” med Sveriges artistelit. Han ligger även bakom skapandet av megasuccén ”Mamma Mia The party” som spelats för fulla hus sedan premiären i Stockholm 2016. Just nu jobbar Roine tillsammans med Björn Ulveus inför premiären i Göteborg i höst.
Och dessutom skapar Roine nu Åhagas julbordsshow 2021 vilket vi är otroligt stolta över!

Varmt välkommen till Åhaga och The Return of Christmas!

 

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia