Åhaga presenterar stolt

The Greatest Christmas Show!

En galen helkväll som saknar motstycke. Låt dig förflyttas till en fantasivärld i en annan tid.
Du kommer att uppleva Åhaga på ett sätt du aldrig tidigare gjort.

 Landets kanske absolut främsta showskapare, Roine Söderlundh, har skapat en helt ny Julshow för Åhaga.
Han har handplockat fem fantastiskt färgstarka och folkkära artister som tar dig med på en musikalisk, skrattfylld och ösig resa.
Jakob Samuel - från The Poodles, Linda Pritchard - en av de landets största röster, Rennie Mirro - vår främsta sång- och dansman, Maria Möller - en av de roligaste och mest mångsidiga kvinnor som finns samt Bosson - "One in a million" som även bossar över det coola dansgolvet och Borås hetaste efterfest.

 Liveband med grymma showande musiker som lyfter taket!

Välkommen till Åhaga och The Greatest Christmas Show!

Scrolla ↓ för närmare presentation av Roine och alla artisterna ↓


Rennie Mirro är med sina dubbla Guldmasker för bästa manliga huvudroll i musikalerna Grease och Singing in the rain, en av landets främsta och mest meriterade musikalartister.

Huvudrollerna har radats upp i de allra största musikalerna som bl a West side story,
Jesus Christ Superstar, A Chorus line, Fame, Flashdance, Cats och nu senast On the Town.

Rennie arbetade i flera år som tävlingsproducent för svenska melodifestivalen och har vunnit Eurovision vid två tillfällen som producent. 2018 var han värd för ett av sommarens mest uppmärksammade sommarprat i Sommar i P1.

Största upplevelsen som artist för Rennie Mirro, enligt honom själv, var när han hösten 2016 uppträdde med succépjäsen ”From Sammy with love” som han var med och skapade på legendariska Apollo Theater i New York.


Maria Möller har en imponerande artistisk bredd och hon uttrycker sig inom många olika genrer och stilar som sångerska, skådespelerska och komiker.

Maria har gjort ett flertal föreställningar och konsertturnéer i eget namn. Första föreställningen satte hon upp i Stockholm 2000 och skapade då sin mix av musik, komik och imitationer som blivit något av ett signum.

Utöver soloartistkarriären har hon, sedan scendebuten för drygt trettio år sedan, medverkat i en rad teater- och musikteateruppsättningar. Senaste kritikerrosade rollen gjorde hon i musikalen Camera på̊ Östgötateatern 2018, då hon gestaltade den italienska skådespelerskan Anna Magnani.


Jakob Samuel är sångaren & frontmannen i The Poodles och har en av landets absolut bästa rockröster. Han deltog i ”Stjärnornas stjärna” på TV4 under våren, har turnerat över stora delar av världen, samarbetat med en mängd olika artister och medverkat i de flesta av våra största TV-produktioner. Jacob var även en av de ledande artisterna i succéshowen ”Rock of 80’s”.

Jakob är sedan länge engagerad i miljöfrågor, sitter i styrelsen för Artister för Miljön och är Östersjöambassadör i stiftelsen Hållbara hav.


Linda Pritchard har tagit plats på den svenska musikscenen med en av landets största röster. Hennes röst spänner över ett brett register och med säregen nerv och energi framför hon storlåtar som All By Myself, material av Beyoncé och Christina Aguilera, m fl.

2009 blev hon upptäckt av det svenska producentteamet Crossfade och sedan dess har hon rest mellan Stockholm och Los Angeles för att jobba med sin musik.

Linda började sin bana som artist på Wallmans Salonger i Stockholm där hon gjorde succé kväll efter kväll. Därefter medverkade hon i TV4:s Idol och uppdragen blev sen snabbt fler och fler. Hon har också körat bakom artister som Céline Dion och medverkat med eget bidrag i svenska Melodifestivalen 2010 samt 2011.


Bosson, Staffan Olsson, slog igenom internationellt och blev en stor världshit när hans ”One in a million” valdes till titellåt för filmen ”Miss Secret Agent” med Sandra Bullock. Låten gav honom även en Golden Globe nominering.

Han har sedan turnerat med bl a både Kylie Minogue och Britney Spears och har även medverkat på festivaler tillsammans med artister som Lenny Kravitz, Enrique Eglesias, Marc Anthony, Goo Goo Dolls bland andra.

Som låtskrivare har Bosson skrivit låtar till bl.a. Amy Grant och den kända gitarristen Al Di Miola.

 


Roine Söderlundh - är idag en av landets absolut främsta producenter, regissörer och koreografer till musikaler, shower och TV. Han har blivit nominerad åtta gånger och prisbelönt fyra gånger med Guldmasken och engagerats över 30 gånger till olika musikaler som regissör och koreograf.
På TV har vi sett hans skapelser i bl.a ”Sikta mot stjärnorna”, ett 20-tal Melodifestivalbidrag och Eurovision song contest och nu i den kommande filmen ”En del av mitt hjärta” med musik av Tomas Ledin.
Roine har även regisserat och koreograferat shower som ”Rhapsody in Rock” och ”Stjärnklart” med Sveriges artistelit.
Roine ligger bakom skapandet av megasuccén ”Mamma Mia The Party” som spelats för fulla hus sedan premiären i Stockholm 2016. Just nu jobbar han tillsammans med Björn Ulveus inför premiären i London i höst.
Och dessutom skapar Roine nu Åhagas julbordsshow 2019 vilket vi är otroligt stolta över!

Varmt välkommen till Åhaga och The Greatest Christmas Show!

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia