Trollflöjten, vargen och fagotten

Vi gläds åt att i denna familjekonsert kunna presentera unga talanger, såväl solist som dirigent och kulturskoleelever.

Sebastian Stevensson är en av vår tids lysande unga instrumentalister och som gärna delar med sig av sin kunskap. Sebastian ville absolut träffa Kulturskolans elever vid sitt besök i Borås. Familjekonserten kommer att inledas med ett stycke av Kulturskolans elever.

Vi kommer sedan att få lyssna till två fagottkonserter av dels Weber, dels Mozart. Till detta kommer orkestern även att framföra Ouvertyren till Trollflöjten av Mozart och Peter och vargen av Sergej Prokofjev med en berättarröst.

Sebastian föddes 1987 i en musikfamilj i Sigtuna och började spela klarinett innan han som 10-åring bytte till fagott. Sebastian började sina studier på̊ Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2004 innan han 2008 flyttade till Mannheim i Tyskland för fortsatta studier. Hösten 2009 flyttade Sebastian till Oslo där han arbetade på Norska Operan innan han ett år senare kom till Köpenhamn för ett vikariat som solofagottist i Danmarks Radio Symfoniorkester där han sedan 2012 har en fast plats.

Under 2015 arbetade Sebastian som solofagottist i Münchner Philharmoniker. Som gästmusiker har han samarbetat med de stora orkestrarna i bl.a. London, Birmingham, Stockholm, Berlin och Rotterdam. Sebastian har även lett mästarkurser för musikhögskolestudenter och mottagit flera mycket prestigefyllda priser.

Saga Ekedal är en nyutbildad dirigent som tog sin examen i somras tillsammans med Linköpings Symfoniorkester. Hon har studerat ett 4-årigt kandidatprogram i dirigering vid Universitet i Stavanger och har bl.a dirigerat Orpheus Kammerorkester Wien.

Dirigent
SAGA EKEDAL

BORÅS SYMFONIORKESTER

Solist
SEBASTIAN STEVENSSON, fagott

Program
Inleds med ett stycke av Kulturskolans elever.
W. A. Mozart - Ouvertyren till Trollflöjten
C. M. v. - Weber Fagottkonsert i F-dur, op. 75

- W. A. Mozart - Fagottkonsert i B-dur, K.191

S. Prokofjev - Peter och vargen (med en berättarröst)

Rullstolsplats bokas på Kulturhuset, Biljettkassan, PA Halls Terrass, tel 033-35 35 35.
En ledsagare medföljer utan kostnad till en person i behov av assistans.

Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia