Mathantverksdagar på Åhaga 17-18 oktober – smaka, skapa, handla

Två dagar med fokus på svenskt mathantverk.

Möt och handla av producenter på plats!

Mathantverksdagarna på Åhaga är ett event där lokala livsmedelsproducenter samlas kring mathantverk och småskalig livsmedelsproduktion.

Det bjuds på ett spännande scenprogram, nationell reko-ring, prova-på-aktiviteter, författarhörna och självklart ett Mathantverkstorg med allehanda produkter.

Mathantverkstorget kommer bjuda på allt från närproducerade ostar och lammprodukter till drycker och sötsaker.  Alla med helt unika och spännande smakkombinationer. Som besökare kommer man möta tidigare medaljörer från SM i Mathantverk och har man tur får man provsmaka nytt och spännande produktutbud och naturligtvis, inhandla tidigare vinnarprodukter.

Producenterna som deltar är lokala och småskaliga där närhet till djur, natur och hantverksmässig produktion är prioritet.

Program (klicka för att ladda ner)

bild

bild

 

 

 

Utställare (klicka för att ladda ner)

bild

 

 

 

 

Svenska mästerskapen i Mathantverk 2023 kommer att avgöras här på Åhaga.

Tävlingen är ett så kallat öppet SM vilket innebär att mathantverksföretag från hela Norden kan tävla med sina produkter. Runt 500 bidrag beräknas delta i tävlingen som erbjuder 50 olika klasser inom kategorierna mejeri, bageri, charkuteri, jästa drycker, fiskförädling samt bär-, frukt- och grönsaksförädling. SM pågår 17-19 oktober. Sista anmälan till tävlingen är 18 september.

Läs mer om SM i Mathantverk på eldrimner.com
 

Varmt välkommen!

SM i Mathantverk organiseras av Eldrimner, detta år i samarbete med Lokalproducerat i Väst, Sjuhäradsmat, Turistrådet Västsverige, Borås TME/Borås Convention Bureau samt Åhaga Event AB.

 

Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia