Information om Covid och vaccinationsbevis i samband med besök på Åhaga.

Åhaga har sedan pandemins start följt alla regeringens och FHM´s restriktioner och rekommendationer och det kommer vi även fortsättningsvis att göra.
Redan från sommaren 2021 har vi uppmanat våra gäster att ej besöka Åhaga om risk för trängsel finns samtidigt som man ej är vaccinerad.

Nya restriktioner från regeringen börjar gälla 12 januari 2022.

De nya restriktionerna omöjliggör möjligheten att genomföra konserter med fler besökare än 350 pers på Åhaga. Vi vet inte hur länge de nya reglerna kommer gälla. Vad som gäller på just det evenemang som du ska besöka kommer det att finnas information om på varje enskild evenemangssida här på ahaga.se.

Vi kommer uppdatera sidan så snart vi har information från arrangören. Har du frågor så kontakta det företag som du har köpt biljetterna från.

Våra konserter lyder under lagen om allmän sammankomst och offentlig tillställning. Regeringen införde en ny lag från den 1 dec med kravet att varje gäst kan uppvisa ett vaccinationsbevis tillsammans med legitimation för att besöka konserter och evenemang.
Regeringen godkänner även att gäster som kan uppvisa läkarintyg på att de ej kan vaccinera sig får besöka denna typ av evenemang.
Kravet på vaccinationsbevis gäller ej under 18 år men alla våra besökare, stora som små ska vara helt symtomfria.

Regeringens nya regler och allmänna råd som gäller från den 8 dec 2021 gäller för serveringsställen som inte kontrollerar vaccinationsbevis och träffar således inte Åhagas julbordsshow och våra övriga konserter.

Du ska kunna visa ditt digitala covidpass/vaccinationsbevis alternativt utskrift tillsammans med legitimation vid entrén till Åhaga.
Här kan du läsa mer och ladda ned ditt eget covidbevis. https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Våra luncher är däremot befriade från vaccinationsbevis än så länge. Däremot bör vi alla (precis som tidigare) hålla avstånd och visa hänsyn mot varandra. Har du symtom bör du stanna hemma.

Att man inte kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis är däremot inte ett giltigt skäl för återbetalning av redan betald biljett.

Vi på Åhaga jobbar hårt för att vara en säker arbetsplats och nöjesarena att vistas i.

Uppdaterat 2022-01-11

Svar på vanliga frågor om covidbevis / vaccinationsbevis hittar du här:
/https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/svar-pa-vanliga-fragor-om-covidbevis/

Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia