Med anledning av Covid-19, Coronaviruset, följer här information till alla våra besökare.

För Åhaga och våra partners är hälsa och säkerhet för alla våra besökare och medarbetare av högsta prioritet. Med anledning av det aktuella läget där regeringen nu lagstiftat att inga arrangemang med över 50 personer är tillåtna tvingas vi vi nu till en rad ändringar i vårens program.

För mer detaljerad information för respektive evenemang ber vi er att gå in i vår kalender där vi kontinuerligt uppdaterar vad som gäller för just detta evenemang.

Vad ingår i definitionen deltagare?

Polisen informerar:
I begreppet deltagare inräknas enligt huvudregeln de personer som samtidigt besöker evenemanget, exempelvis publik som samlas för att bevittna evenemanget eller besöker danstillställning. I begreppet inräknas alltså inte funktionärer, ordningsvakter eller annan personal som tjänstgör på uppdrag av arrangören. Inte heller polis eller annan säkerhetspersonal är att anses som deltagare.

Vid teaterföreställningar och konserter räknas endast publiken, inte ensemblen eller bandet, som deltagare. Det eftersom det är publiken som utgör den större folksamlingen.

- - -

Vi ber även ödmjukast om ert tålamod för att informationen ibland kan dröja. Just nu så pågår ett ofantligt stort arbete där hela landets alla turnéer jobbar med att hitta nya datum en bit fram på året när vi alla hoppas detta virushot är över.

Precis som alltid ber vi våra besökare att vara aktsamma om varandra och lyssna på era kroppar.

Uppdaterat 2020-03-16 kl 11.30

Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia