Rickard Söderberg i högform

En mer karismatisk scenpersonlighet än Rickard Söderberg får man leta efter! Han kan med svärta och glimt i ögat roa en publik med allt från opera och musikal till pop.

Han inledde sin sångkarriär på Operaakademiet i Köpenhamn efter en pianistutbildning på HSM i Göteborg. Rickard har sjungit barockmusik, Mozart och Wagner och gjorde stor succé på Drottningholmsteatern med Alcina av Händel. På Malmöoperan har han gjort roller i Rucklarens väg, Madama Butterfly, Trollflöjten, Don Giovanni m.fl. Känd från flera folkkära program som Körslaget, Let´s Dance och Melodifestivalen och 2017 som en av deltagarna i Kulturfrågan Kontrapunkt i SVT. Gärna sjunger han musikal och anser det viktigt att använda hela sitt röstomfång och bryta gränser inom musikens genrer. Han har ett brinnande engagemang för samhälls- och hbtq-frågor.

Denna kväll visar han sin oerhörda bredd i ett mycket varierat program. Några exempel: Ur Wagners Tannhäuser sjunger han den underbara Sången till aftonstjärnan. Det vackra tenorsolot Il mio tesoro ur Don Giovanni lämnar ingen oberörd. Vi får lyssna till en härlig blandning av populära sånger som, Tonerna av Sjöberg, Over the rainbow och den Neapolitanska Torna a Surriento.

Det blir ett flertal musikalnummer t.ex. ett medley ur West Side Story och People. Han briljerar med kända örhängen ur The Queens You take my breath away inte minst med Exercises in free love, som skrevs direkt för operasångerskan Montserrat Caballé av Freddie Mercury.

Dirigent: JOACHIM GUSTAFSSON
Solist: RICKARD SÖDERBERG, tenor

Program: www.borassymfoniorkester.se/kommande-konserter/

Biljetter köps via tickster.se >>>
Lösbiljetter kan i mån av plats, köpas vid entrén en timma före konsert mot ett tillägg på 35:-.

Rullstolsplatser bokas antingen via länken tickster.se >>> eller på Kulturhuset, tel 033 - 35 35 35. En ledsagare medföljer utan kostnad till person i behov av assistans. Våra värdar hjälper till på plats.

Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia