Seinabo Sey på omfattande vårturné

Seinabo Sey är en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet.
Det bevisades inte minst under höstens storslagna spelning i Ericsson Globe, där Seinabo bjöd på musikalisk gåshud flera gånger om. Med det nya tillika sönderhyllade albumet I’m A Dream och den storslagna Globenkonserten i närminnet kan vi nu meddela att Seinabo Sey åker ut på en omfattande Sverigeturné i vår. Med sjutton stopp landet över.

Det var som om alla bara hade gått runt och väntat på Seinabo Sey. Som om alla visste att hon var fantastisk redan innan vi hade hört talas om henne. Så när hon väl dök upp var vi redan mer än redo att sluta våra hjärtan runt henne. Rösten var självklart det som drabbade oss först. En röst som fyller rum med värme, en röst som rycker upp dig med rötterna. Men ganska snart stod det klart att låtarna var lika stora som den där rösten. ”Younger” och ”Hard Time” som de två första låtar du släpper, vilken artist klarar av ett sånt trick? Seinabo Sey såklart, som den lättaste saken i världen.
Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utvecklades detta till en formidabel eldsvåda. Album nummer två, personliga och genomvackra I’m A Dream, landade i september 2018, bara veckor innan hon tog sig an mäktiga Ericsson Globe för sin största headlinespelning någonsin. En konsert som det fortfarande vördnadsfullt viskas om i huvudstaden.

Albumet togs i sin tur emot av lysande recensioner av en enig kritikerkår:
— ”Det dyker inte upp många sådana sångare per generation, men en sådan sångare är Seinabo Sey” skrev Jan Gradvall.
Jan Andersson på Göteborgs Posten för samma linje menar att: — ”den känslan, att lyssna på något man inser kommer hålla i längden, är ett svårslaget kvalitetstecken . . . det är som en vacker träff i solar plexus. Det svindlar framför ögonen.”

På årets Grammisgala lyckades Seinabo Sey knipa två priser av de fyra kategorierna hon var nominerad i, som årets textförfattare och för årets album.

Nu beger sig Seinabo alltså ut i landet för att bjuda på samma magi som Stockholmspubliken bjöds på i oktober. Räkna med en show extra allt!
– Seinabo Sey är alltid 100% magi.
 
Konserten presenteras av KB West.

Observera att Åhaga har ingen biljettförsäljning på plats. Alla biljetter köps via kulturbolaget.se
Ledsagare går fritt. Åldersgräns 13 år.
(Vid bordsbokning ingår ej biljett).

Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia