Opera och operettgala

Borås Symfoniorkester med solist Loa Falkman

Denna kväll kommer en av Sveriges mest välkända och älskade artister att stå på vår scen.

Loa Falkman har sjungit de flesta av de stora rollerna inom både opera och operett. Titelrollen i Trollflöjten, Tintomara, Falstaff, Wozzeck och Läderlappen på Kungliga Operan, Don Giovanni på Drottningholm, Cavalleria Rusticana och Pajazzo på Göteborgsoperan och många fler. I den något lättare genren har han på Oscars sjungit i La Cage aux Folles och för sin fantastiske Higgins i My Fair Lady fick han Guldmasken. Stor succé gjorde han internationellt som Escamillo i Peter Brooks berömda La Tragédie de Carmen i Paris och New York; denna roll resulterade även i en film.

Med sin stora bredd har han också imponerat i populära radio- och TV-program. Även på teaterscenen, nu senast under våren 2018 i sin prisade roll som Salieri, Mozarts ärkerival, på Folkoperan. Att vi lyckats locka denne gigant med sin stora charm och välklingande stämma till Borås gör oss, och säkert vår publik, överlyckliga!

Vi bjuder på dels festliga operettnummer ur Glada Änkan och Grevinnan Maritza dels mer klassiska operaörhängen från Loas rika repertoar t.ex. ur Verdis Rigoletto. Det blir pärlor också ur Die Tote Stadt och Pajazzo m.fl. Vi utlovar en minnesvärd kväll!

Dirigent: JOACHIM GUSTAFSSON
Solist: LOA FALKMAN
Program: http://www.borassymfoniorkester.se/kommande-konserter/


Biljetter köps via ticketmaster.se och kan också köpas på konsertdagen en timma före konserten vid entrén på Åhaga.
Rullstolsplats bokas på Borås Turistbyrå, tel 033-35 70 90. En ledsagare medföljer utan kostnad till person i behov av assistans.

 

Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia