Great American Songbook

Borås Symfoniorkester med solisterna Peter Johansson och Evelyn Jons

Vi inleder årets säsong med idel godbitar!

Populära sånger från Broadways musikal och film på 1920- till 1950-talet. Mest kända kompositörer är Leonard Bernstein, Irving Berlin, George Gershwin, Cole Porter, Richard Rogers, Henry Mancini m.fl. De har producerat en låtskatt som fick en nytändning på 1970-talet och lever än. I arrangemang för symfoniorkester med radarparet Evelyn Jons och Peter Johansson kan vi utlova en verkligt svängig festkväll! Evelyn har gjort stor succé med dessa sånger tillsammans med GSO. Vi har blandat och gett med båda solisterna var för sig men även härliga duetter. Det blir dels mer kända melodier dels några som Ni kanske inte hört förut.

Evelyn Jons är en mångfacetterad musikalartist med roller i bl.a. Chess, Cats, Guys and Dolls, West Side Story, Les Miserables m.fl. Hon har varit solist med många av de stora orkestrarna i Skandinavien men även producerat egna föreställningar t.ex. ” Det är synd att jag blev vacker i stället för rik” och ”My Rhapsody in Blue”. Hon prisas inte minst för sin humoristiska scenpersonlighet och stora bredd.

Peter Johansson är välkänd för flera musikalroller t.ex. Saturday Night Fever i Köln, A Chorus Line och Footloose i Gbg, We Will Rock You i London . I SVT har han medverkat i Så ska det låta, Sing-A-Long, Doobidoo samt på Idrottsgalan med Malena Ernman. Han har sjungit i Allsång på Skansen och hos Robert Wells i Rhapsody in Rock.

Denna kväll blir det tillåtet både att klappa händer och stampa med fötterna!

Dirigent: JOACHIM GUSTAFSSON
Solister: PETER JOHANSSON och EVELYN JONS
Program: http://www.borassymfoniorkester.se/kommande-konserter/


Biljetter köps via ticketmaster.se och kan också köpas på konsertdagen en timma före konserten vid entrén på Åhaga.
Rullstolsplats bokas på Borås Turistbyrå, tel 033-35 70 90. En ledsagare medföljer utan kostnad till person i behov av assistans.
Visa alla evenemang

“Förr hammarslag, ånga, rök och frustande järnhästar.
Med tiden en övergiven lokverkstad.
Idag en alldeles unik plats för konferenser,
mässor, events, musik och shower.
Här är historien om Åhaga – drömmen som blev sann.”

Läs mer om vår historia